Na de introductie van Zhineng Qigong in Den Haag en meerdaagse programma’s, start eind september ook een Basiscursus Zhineng in Doorn (Utrechtse Heuvelrug). Voor iedereen die de vitaliteit van lichaam en helderheid van geest wil versterken. Onafhankelijk van fysieke conditie of leeftijd.

Zhineng Qigong is door de Chinese overheid erkend als één van de meest effectieve vormen van qigong voor gezondheid en zelf-genezing. Na groot succes in de jaren ’90 met een ‘Medicineless Hospital’ in China, zijn Chinese leraren over de hele wereld gereisd om de geheimen hiervan te delen. Inmiddels beoefenen vele tienduizenden mensen wereldwijd deze vorm van het beheren van qi (levenskracht) voor meer vreugde, vitaliteit en energie.

Zhineng Qigong werkt met langzame, soepele bewegingen, maar vooral ook met het focussen en bewegen van de geest. Deze lessen zijn daarom deels zittend en deels staand.

Iedereen kan meedoen naar eigen niveau. Wie niet lang kan staan, kan erbij gaan zitten. Of desnoods liggen. We kijken of er oefeningen zijn die specifiek geschikt zijn bij bepaalde klachten. En werken aan de basis van het versterken van de qi.

Mastery of Qi is achieved through mastery of consciousness
(dr. Pang Ming – grondlegger Zhineng Qigong)

Wabke (de docente) over het les geven:

“Zhineng Qigong delen is echt fijn om te doen. Na een uurtje merkt iedereen al verschil. Vaak wordt in het begin van de les veel gegaapt, om onnodige spanning die in het lichaam ligt opgeslagen af te voeren. Het voelt daarna veel relaxter en stromend. Sommige deelnemers gaan er ook thuis mee aan de slag en dan is er vaak binnen een paar weken aanzienlijke verlichting van klachten. Het is fantastisch dat ik dit mag delen en mensen zo een steuntje in de rug kan bieden.”

Reacties van deelnemers:

Ik volg sinds een paar maanden de Zhineng Qigong lessen bij Wabke Bouman. Ik ervaarde al snel meer balans in lichaam en geest. Lichamelijke klachten zijn duidelijk minder prominent aanwezig. Wabke geeft haar lessen op een rustige en prettige manier en ze komt deskundig over.

Robkwam binnen met ernstige nekklachten en hartritme stoornis

Wabke’s lessen bieden warmte, rust en heling. Haar kalme stem brengt je in meditatieve staat, en haar kennis geeft je een stevig fundament voor de oefeningen. Ook is het groepscontact fijn, waarbij er altijd ruimte is om ervaringen uit te wisselen. Een aanrader voor iedereen die de verbinding met zichzelf en het universum wil versterken.

Nora

Het brengt mij ruimte en rust. En verrassende aandacht voor gedetailleerde bewegingen die stap voor stap benoemd worden en daardoor het geconditioneerde bijv. ‘handen in de zij’ vervangen. Hierdoor ontstaat openheid en besef van motoriek….. En een liefdevolle en geduldige lerares!!!

Willemien

Praktische informatie Basiscursus Zhineng Qigong Doorn

De Basiscursus Zhineng Qigong omvat 7 lessen van 2 uur.
De lessen in Doorn zijn op dinsdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur

Over het algemeen is ongeveer de helft van de les zittend (innerlijke oefeningen voor ontspanning, focus en het laten stromen van qi) en de helft staand (bewegingsoefeningen). De lessen zijn geschikt voor ieder niveau, onafhankelijk van uw fysieke conditie. Daar waar nodig kunnen we in het moment inspelen op mogelijke behoeften.

Lesdata:

26 september 2017
3, 10 en 17 oktober
14, 21 en 28 november

Extra:

Als extra bij deze basiscursus ontvangt u een tegoed van 5 live online lessen.
Deze lessen zijn op woensdagavond van 20.00 – 21.00 uur.

Prijs: 125 euro

Wilt u meer weten of zich aanmelden?

Neem contact op met Wabke

Bel: 06 21 201 291

Of stuur een mail:

Onderwerp: Zhineng Qigong Doorn