HarpMood Yoginâm Abbahjí

Waarom ik iedereen toewens tenminste één keer in zijn of haar leven Abbahjí te bezoeken

Wanneer ik mensen vertel over mysticus en spiritueel meester Abbahjí, zijn de reacties zeer uiteenlopend. Sommigen direct nieuwsgierig. Anderen vol weerstand. Oh jee, een spiritueel meester!? In ons Westerse denken kunnen we daar moeilijk mee overweg.

In de Oosterse tradities springt men een gat in de lucht als zich een meester aandient. Ook Osho, die nog steeds veel volgelingen kent, heeft geadviseerd om wanneer je een levende meester vindt, dat met twee handen aan te nemen.

En dat niet alleen. Yoginâm Abbahjí is beschikbaar voor iedereen. Of je nu een meester zoekt, of gewoon wat beter in je vel wilt zitten. Vele duizenden mensen hebben inmiddels ervaren dat in zijn aanwezigheid vertoeven een heilzame ervaring is.

Zonder al te veel op te hemelen en hallelujah te roepen, deel ik graag wat uitspraken en ervaringen van mensen.

“Toen ik Abbahjí voor het eerst ontmoette, besefte ik dat ik hier iemand ontmoette die volledig aanwezig is en tegelijkertijd geen enkele ruimte inneemt.”

“Het is net alsof hij je even boven jezelf uittilt. Daardoor vindt je hele systeem een nieuwe balans en kun je beter door het leven navigeren. Heel bevrijdend.”

“In het contact met hem was het net alsof hij al mijn problemen stuk voor stuk wegplukte en dat was echt zeer bevrijdend. Naderhand waren sommige van die vraagstukken nog wel aanwezig, maar veel minder dwingend; net alsof dat waar ik eerder echt niet mee om kon gaan nu niet langer relevant is.”

“De eerste keer dat ik Abbahjí persoonlijk ontmoette was ik nog in diepe rouw en huilde ik veel. Abbahjí zei niet veel en gaf me een blessing, terwijl ik eigenlijk ook graag wat wilde horen. Nadien ging het echter snel veel beter en kwamen er ook hele mooie nieuwe wendingen in mijn leven waardoor ik weer kon gaan genieten.”

Uiteraard is ieders ervaring heel persoonlijk. Iedereen heeft een ander verhaal. Een andere beschrijving. Voor de één is het een diepe rust. De ander ervaart licht en liefde. En een derde heeft een gevoel dat ze kan vliegen. En dat terwijl een vierde zich nog eens achter de oren krabt en zich afvraagt hoe anderen tot zo’n ervaring komen.

Hoe is het mogelijk?

Vraag jij je af hoe het komt dat mensen dergelijke ervaringen hebben? Laten we eens kijken.

Wanneer je goed oplet, weet je dat wat er om je heen gebeurt jouw humeur beïnvloedt. Ben je samen met mensen die vooral negatief denken en vol zijn van opgekropte emoties, dan heeft dat invloed op jouw humeur. Vaak zonder dat je het bewust bent, ben jij plots ook korter af, geïrriteerd of misschien wel boos of verdrietig. We zeggen dan dat dit ‘een deprimerende omgeving’ is.

Net zo goed werkt het tegenovergesteld. Een positieve, rustige of liefdevolle omgeving maakt je vanzelf vrolijker en luchtiger. Je kunt nog even proberen in de weerstand te blijven, maar als de liefde en rust krachtig genoeg is, zul je uiteindelijk daarin meegaan.

Eigenlijk deel je dus continu in de gevoelens van alles en iedereen in jouw omgeving. Voor de meeste mensen uit meer zuidelijke landen, of bv uit Suriname of Curacao, is dit heel vanzelfsprekend. In Soul gaat de een vloeiend over in de ander en zijn er geen scherpe grenzen tussen jij en ik. Deze uitwisseling vindt continu plaats, ook wanneer je er niet bewust van bent. Het is de basis van menselijke communicatie.

Dit mechanisme werkt ook in contact met een mysticus als Yoginâm Abbahjí. En omdat hij deelt in onvoorwaardelijk mededogen, Liefde en Schoonheid, wordt het voor jou makkelijker om dat ook te ervaren. Het is een uitnodiging om terug te keren naar de Natuurlijke Staat en een leven te leiden waarin je deelt in vreugde en tevredenheid.

Wil jij delen in Liefde en Schoonheid? 

Op vrijdag 1 december 2017 is Abbahjí bereid gevonden een HarpMood te geven in de Amstelkerk in Amsterdam. Het gebeurt niet vaak dat Abbahjí in Nederland is, dus als je niet te ver wilt reizen, is dit je kans. Meer informatie tref je op Abbahji.org/Amsterdam