Spirituele Vakantieweek Belgische Ardennen

Detox in oktober? Ja perfect!

De overgang van de seizoenen is traditioneel een goede tijd voor een reiniging, een detox. Zo maak jij je lichaam klaar voor het seizoen dat komen gaat. Vooral bij de overgang van de herft naar de winter is dit belangrijk, omdat de kou en het vocht van de winter meer van je lichaam en je weerstand vraagt.

Bovendien kan je voedingspatroon met de afwisseling van de seizoenen veranderen. In de zomer eten we heerlijk fris fruit en salades.  Lichte maaltijden die je bij voorkeur nuttigt terwijl je van de zon geniet. De winter daarentegen vraagt om warme kost die vaak ook wat zwaarder is. Het is dan bijvoorbeeld goed om de dag te beginnen met warme havermout en de koude yoghurt te laten staan.

Met een detox in oktober bereid jij je lichaam voor op een dergelijke overgang. Je brengt jouw lichaam in optimale conditie om de vermindering van warmte en licht makkelijk op te vangen.  Je versterkt het immuunsysteem en bent weerbaar tegen virussen en andere externe invloeden.

In Transcendentaal Leven richt een detox zich natuurlijk direct op de complete mens. Tijdens de dagen van het detoxdieet, is er een programma van meditatie, qigong en stilte.

Meditatie en stilte brengt de geest tot rust. Gevoelens en patronen die onrust veroorzaken kunnen transformeren, zodat ze minder bepalend zijn in hoe jij je voelt. Zo maak jij ook de geest weerbaar en voorkom je een winterdepressie.

Beide aspecten verbind je vervolgens in qigong. Dat werkt zowel met het lichaam als de geest en brengt alle aspecten in evenwicht.

Ervaring leert dat wanneer je dit samen doet, het makkelijker gaat en een stuk leuker is. Vandaar dat we je graag uitnodigen voor een detoxweek voor vrouwen in oktober.