Qigong (Chi Kung) in Rotterdam

Oefeningen om de vitale energie (chi) te cultiveren

Verdiepingscursus in Rotterdam | Herstelgroep in Voorburg

Qigong (Chi Kung)

is de Chinese bewegingsleer die iedereen die China weleens bezocht heeft ongetwijfeld heeft gezien. De mensen die daar in grote en kleine groepen oefenen in het park met zachte vloeiende bewegingen en soms spectaculaire demonstraties. Deze bewegingen in combinatie met het voorstellen van de energie (chi) stroom leidt tot een soepel lichaam en geeft de geest een basis van rust en blijdschap.

Qigong Chi Kung lessen in Rotterdam

De lessen zijn erop gericht de basis en het centreren en aarden te versterken. Qigong betekent het oefenen van de adem en aandacht met de fysieke structuur van het lichaam als uitgangspunt. Een belangrijk uitgangpunt dat we hierbij hanteren is het werken met mededogen naar onzelf en onze omgeving.

Werkwijze

Vanuit een innerlijke glimlach maken we contact met de structuur van ons lichaam. We onderzoeken hoe we stevig gecentered kunnen staan en toch zacht de energie door kunnen laten stromen. De aandacht wordt naar binnen gericht en we maken contact met onze levensenergie (Chi). Zo komen we  meer ontspannen in het leven te staan en geven richting aan onze intentie. Door aandacht, stilte en ruimte in het lichaam te ervaren, ontstaat een basis waarin ook de andere velden van ervaren meer in harmonie kunnen komen.

In bewegende Qigong Chi Kung vormen wordt onderzocht hoe we bewegend  in balans kunnen blijven.

Qigong lessen verdieping (Rotterdam)

Voor balans in woelige tijden. In deze groep werken we aan het versterken van het centrum. Met de voeten stevig op de grond op zoek gaan naar het midden. Om vanuit dat midden de beweging te laten komen. Met versterkende, aardende en centerende Chi-gong oefeningen.

Dinsdag-avonden van 18.30 – 20.00 uur
Start dinsdag 17 januari 2017
14 lessen voor 140,-